[nectar_slider location=”Hvis du er et barn/ung” arrow_navigation=”true” overall_style=”classic” slider_transition=”slide” button_sizing=”regular”]

Barnets initiativret

Hvis du er et barn, og du er over 10 år gammel, så har du mulighed for at kontakte Statsforvaltningen,

  • hvis du ønsker mere eller mindre samvær
  • hvis du ønsker at bo hos din anden forælder
  • hvis du ønsker at dine forældre skal indkaldes til et møde.

Dette kaldes barnets initiativret.

Du kan ringe til statsforvaltningen, børnenes skilsmissetelefon på tlf.nr. 20 600 550

Børnegrupper

Hvis du er mellem 8 år og 14 år, så har du mulighed for at deltage i en børnegruppe ved Statsforvaltningen. I børnegrupperne taler børnene, om hvordan det er at være barn, når forældrene er flyttet fra hinanden.

Du kan læse mere om børnegrupper her

Børnesamtale

Hvis du er 7 år eller derover, kan du risikere at skulle til børnesamtale i Statsforvaltningen vedrørende samvær, eller i retten hvis dine forældre er uenige om, hvor du skal bo eller hvem der skal bestemme over dig (forældremyndighed).

Du kan læse mere om børnesamtaler her

Børnebisidder

Du har mulighed for at få en voksen med fra Børns Vilkår til børnesamtalen i Statsforvaltningen. Dette kaldes en bisidder, og denne voksen kan hjælpe dig med at forklare dig, hvad der foregår, hjælpe dig med at huske at sige, det du føler og mener er vigtigt.

Du kan læse mere om, hvad en bisidder er, og hvordan du får en her

Børns Vilkår Børnetelefonen

Du kender sikkert til Børnetelefonen allerede, fra plakater i skolen eller måske du selv har snakket eller SMS´et med dem. Jeg kan varmt anbefale, at du ringer til Børnetelefonen, hvis du har brug for at snakke med en voksen om dine problemer, eller du har brug for et godt råd i forbindelse med dine forældres skilsmisse eller dine forældres konflikter.

Du kan ringe eller sende en SMS til Børnetelefonen på tlf.nr. 116 111 eller du kan chatte med Børnetelefonen hér.

Gode råd om skilsmisse

Hvis du ønsker gode råd om skilsmisse, samvær, hvor du skal bo osv. kan du læse mere på hjemmesiden www.morogfarskalskilles.dk